Avertisment de utilizare

Arcurile reprezintă echipamente de sport sau vânătoare care pot cauza accidente grave. Utilizarea necorespunzătoare, generată de lipsa de cunoştinţe sau de neglijenţă, poate duce la rănirea persoanei care le foloseşte sau a persoanelor aflate în preajmă. 

Nu folositi niciodată arcul in locuri aglomerate sau locuri publice
Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi să utilizeze arcurile. Săgeţile au vîrfuri ascuţite, care pot cauza răni grave sau chiar decesul. 
Nu îndreptaţi niciodată vîrful săgeţii spre o persoană, chiar dacă săgeata nu se află pusă în arc.
Verificaţi mereu dacă pe direcţia de tragere sau în zona adiacentă există persoane şi opriţi tragerea până când pericolul de a răni pe cineva dispare. 
Verificaţi periodic starea componentelor sau ansamblurilor, iar la primul semn că au apărut nereguli, adresaţi-vă unui specialist, pentru remedierea defectelor. Arcurile cu defecte, chiar şi minore, pot cauza răni grave, dacă sunt utilizate în aceste condiţii. Verificaţi permanent dacă penele sunt bine lipite pe săgeţi, întrucât desprinderea uneia dintre ele poate duce la schimbarea semnificativă a traiectoriei şi puteţi crea un incident. 
Nu trageti in plan vertical - de cele mai multe ori sageata dispare din campul vizual si nu veti sti unde cade
Cand sunteti mai multi arcasi, incheiati sedinta de tragere asupra tintei si apoi va deplasati in grup pentru recuperarea sagetilor.
Utilizaţi permanent protecţii adecvate, chiar dacă aţi atins un nivel de cunoştinţe pe care îl consideraţi suficient. Respectati prevederile legale de utilizare a arcurilor, care fac parte din categoria armelor neletale pentru care nu este necesară autorizarea.
Nu trageti cu arcul fara sageata. Arcul se va deteriora expunandu-va pericolului de accident.

Vanatoarea cu arcul pe teritoriul Romaniei este interzisa prin lege